Ulve - Distriktssommerlejr 2019

03-08-2019 12:30 til 07-08-2019 11:00

Arresøcentret
Frederiksværk,

Ulve

Sommerlejren ligger lige rundt om hjørnet: solskin, skov, natur, natløb, hygge, lejrbål, udflugter, sommerlejrduelighedstegn, lege, godnathistorie – samt selvfølgelig lidt slik og masser af tid til at slappe af og hygge sig og lege i.

Altså: Du skal snart på sommerlejr. Den største oplevelse for en ulv.

Turen er sammen med andre spejdere fra hele Nordsjælland i det, vi kalder Ermelunden distrikt.

Her følger lidt praktiske oplysninger 

Stedet 

Vi skal til Frederiksværk til et lejrcenter (http://www.arresoe.dk), der hedder ARRESØCENTERET. Den ligger på en nedlagt landbrugsejendom - ude i naturen fjernt fra bilos og larm. Vi skal sove i gode telte med ikke for mange ulve i hver. Teltene har et stort oversejl, så vi kan sagtens være i ly, hvis der skulle komme en byge – men ellers regner det jo ikke i juli måned! Desuden har vi en kraftig pavillon, hvor vi spiser og opholder os, hvis vi har lyst. Der er naturligvis moderne toilet- og vaskefaciliteter med varmt vand osv.

Tidspunkt og Afrejse og Hjemkomst 

Som også nævnt i programmet er der tale om uge 32. Afgang sker lørdag den 3. august (ca. 12.30), hvor vi kører til ARRESØCENTERET i bus. Afrejsetidspunkt og -sted følger. Vi er hjemme i Vangede onsdag den 7. august kl. ca. 11.00. 

Afbud 

Såfremt du med sikkerhed ved, at du ikke skal med, vil vi også vi også gerne vide det snarest muligt. Afbud efter tilmelding kan ske uanset årsag frem til den 20. juni!  

Pris og lommepenge 

Da vi jo har haft et fantastisk juletræssalg, giver vi tilskud til lejren. Derfor koster sommerlejren kun kr. 600,00. Skulle der alligevel opstå økonomiske problemer, kan vi godt finde ud af det - kontakt Lars Ravn. Indeholdt i prisen er kr. 150,00 som er ulvens slikpenge. Pengene holder lederne, men hver dag får ulven kr. 30,00 til brug i lejrens slikbutik med slik, is, sodavand mv. Bruger barnet ikke alle sine lommepenge, beholder han resten.  

Deltagere

Sommerlejren tilbydes hele Ermelunden distrikt – dvs. alle KFUM-spejdere i Gentofte, Gladsaxe, Søllerød og Lyngby-Tårbæk kommune. Vi bliver nok et par hundrede i alt – heraf mange ulve og ulveledere. Og heraf ca. 10 ulve fra Vangede og 4 ledere. 

Lejren har temaet: ”Kongen af Ermelunden”. 

Udrustning 

Hermed link til en udrustningsliste. Listen dækker det mest nødvendige; tag gerne mere med (bare ikke mobiltelefon, pc, gameboy-spil eller mp3-afspiller ol.). 

Husk at mærke alt med navn. Især dolk, bælte og tørklæde.Vi rejser i uniform (hvis man har). 

Husk gode, afprøvede travesko 

Husk at pakke i god, rummelig taske og ordentligt, stort soveposehylster, så det er nemt for børnene at holde styr på tingene under lejren. 

Husk sovepose, liggeunderlag / luftmadras i god kvalitet med tilpas varme til en telttur. 

Medbring fyldt drikkedunk, lidt guf / kage i en lille turrygsæk til eftermiddagspause den første dag.  

Breve og pakker 

SKRIV et brev til jeres barn! Send brevet allerede fredag den 2. august, så vi er helt sikre på, at det kommer frem. Det betyder meget for børnene. Hvis I vil sende en pakke, så send et Anders And blad eller lignende; børnene får rigeligt slik. Postadressen er: Spejdercenteret Arresøcentret, att. , Vangede KFUM - ulve, Auderød Byvej 4, 3300 Frederiksværk 

Telefon 

Lejren har telefon 4777 1979 eller 2488 9183 (Lars' mobil). De er kun til brug i nødsfald. Børnene vil kun i særlige tilfælde få lov at ringe hjem. På www.thingvalla.dk uploader vi billeder fra lejren under punktet: Ulvenes billeder! Børnene MÅ IKKE have mobiltelefon med (heller ikke selvom forældre og barn aftaler, at den kun bruges i specielle tilfælde), med mindre det af helt specielle grunde aftales med lederen. 

Sengevædning (eller det, der er værre) 

Flere børn plejer at have dette ganske normale 'problem'. Hvis det beskrives ved tilmeldingen, vil vi sørge for at 'afrime' barnet hver nat ved midnatstid. Forklar ulven, at lederne meget gerne vil hjælpe ham, hvis uheldet alligevel skulle være ude.  

Hjemve 

Har man 'let' til hjemve, kan man også påføre tilmeldingsblanketten dette. Så vil vores mest faderlige / moderlige skikkelser holde et øje med ham i 'de stille perioder'.  

Andre specielle hensyn 

Generelt fungerer en sommerlejr efter ’fastlagt-program-princippet’. Dvs. der er en række faste ting, som ulvene SKAL. Imidlertid kan der være en række helbredsmæssige og aldersmæssige hensyn, som vi selvfølgelig bedst mulig vil tilgodese. Skriv venligst ethvert specielt hensyn, der skal tages, på tilmeldingssedlen. Der er nogen forældre, der er alt for tilbageholdende med at informere os; det er synd for lederne og først og fremmest barnet. 

Hvad skal vi lave? 

Lejren er en såkaldt distriktscenterlejr. Dvs. der tilbydes en masse aktiviteter, som vi kan være med til efter vores valg: - lejrbål, pizzabagning, indianerdag eller tilsvarende, byg med rafter og tov, vandring (ca. 15 km – hvilket ulve godt kan i langsomt tempo) og meget andet Og så har vi vores opholdsområde med bøger, og smålegetøj – som man altid kan hygge sig i. Så nogen gange er vi sammen med en masse andre børn, og på andre tidspunkter er vi kun os selv. 

Aktiviteter (af de mere farlige) 

Barnet vil på lejren med mindre andet noteres på tilmeldingen bla. snitte med dolk (hvis han har een), save, hugge med økse, tænde bål og køre i svævebane et par meter over jorden. Der vil også blive tilbud om tømmerflådebygning og jollesejlads under skarpt opsyn af voksne. Der vil altid være et par ledere til stede og føre 'opsyn'. Disse ledere vil skride ind og evt. midlertidigt konfiskere f.eks. dolken, hvis de normale regler for sådant værktøj ikke overholdes. Der vil desuden kunne forekomme 'løb', hvor børnene i en kortere periode i et begrænset skovområde færdes i en gruppe uden voksne.

Pris: 600,00
Antal pladser: 35
Ledige pladser: 20

Tilmeldingen til dette arrangement lukkede 11-06-2019 21:58

Hvor

Arresøcentret
Auderød Byvej 4
    Frederiksværk 3300

Hvornår

Fra 03-08-2019 12:30
Til 07-08-2019 11:00

Arrangør

Vangede Gruppe
31645095
hh@thingvalla.dk